Släng ihop i stället för bort

av J

Enligt Konsumentföreningen Stockholm slänger ett genomsnittligt hushåll 5,6 kilo mat. Varje vecka! Enligt samma källa svarar matproduktionen för 50% av övergödningen och 20-25% av den totala klimatbelastningen.

Det håller inte. Vi måste lära oss att ta vara på den mat vi bär hem (även om vi också kan diskutera den mat vi faktiskt väljer att köpa). Ett första steg kan vara fattiga bananriddare.

Gör en pannkakssmet av äggen med passerat bäst före-datum. Ett skämt, och därmed oätligt, ägg känner du igen på lukten. Tro mig.
Mosa i en gammal brun, mjuk banan.
Lägg torra brödskivor i smeten så att de suger upp vätskan.
Stek skivorna i smör i en stekpanna. Servera med sylt eller det där kantstötta äpplet som du skivar, steker mjukt i smör och pudrar kanel och socker över.

Annonser