Hjärtformat ägg eller äggfyllt hjärta

av J

Jag ska kämpa emot mina instinkter och inte ordvitsa kring ordet ”ägg”. Forskning visar att det lätt blir en evighetsmaskin som snurrar och går runt.
I stället för att bjuda på ägg-stremt djupa skämt tänkte jag visa hur du kokar ner lite kärlek i frukostägget.

Du behöver ägg, något slags kartong (till exempel en urdiskad mjölk- eller böntetra), två lika stora gummisnoddar, en ätpinne (företrädelsevis rund och inte fyrkantig om midjan).

Hårdkoka ägget (sjud cirka 8 minuter om du utgår från kallt vatten, 10 minuter om du lägger ner det i kokande vatten). Skala ägget medan det är varmt, bit ihop och förneka hettan för kärlekens skull. Håll ägget i en handduk eller grytlapp om det blir alldeles för varmt eller om ditt hjärta bara bultar sådär lagom hårt för den som ska få ägget.

Vik kartongen så att det bildas en fåra där du placerar ägget eller utnyttja ett existerande veck i kartongen.

Tryck försiktigt ner ätpinnen i det liggande ägget och fäst den med gummisnoddarna. Deppa inte ihop alldeles om ägget spricker en aning, med lite tur kan du ändå gå helhjärtad ur eländet.

Efter några minuter river du bygget och delar ägget i hjärtformade halvor eller skivor.

Annonser