Tea for three

av J

Jag är över lag dålig på att dricka de varma drycker som tycks höra vuxenlivet till. Jag har aldrig hört mig själv tacka nej till en kopp varm choklad, men kaffe dricker jag sällan och då mest för att inte hamna i totalt socialt utanförskap. Helst ska det finnas en bulle att doppa till.

För många år sedan gick jag en halvdagskurs på arbetsförmedlingen. Temat var hur man ska uppföra sig på en jobbintervju. Vi fick bland annat lära oss den gyllene regeln: tacka alltid ja till kaffe. I pausen kom en annan deltagare fram till mig och berättade att hon tyckte att kursen var så bra, särskilt informationen om kaffet. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, så jag gick. Tillbaka in i mötesrummet. Där fick jag se en upplysande film om att det bara är okej att ha på sig färgglada mysbyxor och galet hög tofs om man söker jobb som till exempel fritidsledare.

Åter till heta brygder. Te kan förvisso vara jättegott, men jag har sällan ro att dricka upp. Så mycket annat snurrar i mitt huvud och får benen att spritta. Koppen glöms bort och innehållet kallnar och blir beskt.

I dag har jag provat tre för mig nya drycker. Ingredienserna till samtliga fanns på en armlängds avstånd. Sådant gör mig lycklig.

Först ut var björklövste med pressad citron. Tyvärr fick löven dra lite för länge och resultatet blev alltför bittert. Det var inte björkarnas fel, även om man tycker att de kunde ha varnat.

Späda blad från svartvinbärsbuskarna gav en mild och god smak när jag hällde hett vatten över dem. (Om du är osäker på om du har en buske med svarta eller röda vinbär kan du smula sönder några blad mellan fingrarna. De från svartvinbärsbuskarna luktar ganska starkt av … gissa vad! Rökt ål? Nybrända popcorn? Härsket läppstift? Nej, svarta vinbär, förstås!)

Nya favoriten är helt klart örtteet av citronverbena. Tydlig smak och doft av uppfriskande citrus. Den får fem skyfflar näringsrik hästgödsel av fem möjliga!

Buhu, vi kom bara tvåa, trots att vi piffat med en häggkvist!

(Först tänkte jag titulera detta inlägg Three Tea och göra en parallell till gruppen 3T som jag blev lite betuttad i när jag gick i sjätte klass. Jag behärskade mig emellertid – det spretar tillräckligt mycket som det är. Är det för att jag är lite uppspelt över att få träffa kärleken i morgon?)

Annonser